Tuesday, April 8, 2014

KELAS SWEET BUNS BERSAMA HAJAR DARI GARING


Salam n haloo u olls....Ahad lepas kelas bersama Hajar dari Garing, Rawang..This is 2nd time Hajar datang kelas di Eeja Bakery..Last year cik manis kita ni belajar homemade coklat...Sekarang nak belajar mcm mn nk buat sweet buns lak...Cari Ilmu mana tau nnti bole buka kedai roti kat Tuaran nnti...All de best ya dik..

Friday, April 4, 2014

MINI PRETZELS COKLAT & BADAM..YUMM..YUMM..

Mini Pretzel Badam


Mini Pretzel Coklat


1 box = RM20

Salam n haloo u olls...emm..lamanye tak update blog ni...lately ni busy sgt utk menyiapkan tempahan Crunchy Nuts...Alhamdulillah..bulan pertama dilancarkan dapat menjual dalam 150 boxes...Kali ni projek yg ke-2...Mini Pretzels..rasanya..mmg sedap..rasa masin dari plain pretzel dan ditambah dengan rasa lemak manis coklat dan kerangupan badam...masa tulis ni pun rasa mcm nak mkn je...kalau makan 1 box bole abis x sampai 5 minit...hehhehe....memang gian...Sape2 nak beli atau nak jadi pengedar, sila call/sms/whatsapp Eeja di 0136143177...

Wednesday, March 12, 2014

CRUNCHY NUTS..OOO..IT'S GOING NUTS!!!!




1 box - RM23.00


Salam n haloo u olls....Projek Mac 2014...Crunchy Nuts...Alhamdulillah..selepas membuat eksperimen berhari-hari...yolah..hehehe...akhirnya munculnya Crunchy Nuts dgn jayanya...Rasanya..emm memang rangup gila n lemak manis...nasib baik tak jadi gila..ahaks n kalau dah start makan, nak stop pun susah... Kekacang yang terdapat dalam Crunchy Nuts ialah Almond Slices, Pumpkin Seeds, Sunflower Seeds and beside that, ada bijian hitam dan disaluti dgn caramel. Semua nuts tu memang berkhasiat utk kesihatan kita...so apa nak tunggu lagi..cepat2 la order...1 box = RM23 @ +-240gm..dan sape2 yang nak jadi agen pun dialu-alukan...Calling2 ya..013-6143177

Monday, March 10, 2014

KELAS NEW YORK CHEESECAKE & OREO CHEESECAKE BERSAMA LILY, BDR TSK PUTERI

New York Cheese Cake

Oreo Cheese Cake (Chill)


Salam n haloo u olls....last Sunday, kelas bersama si manis Lily dari Bdr Tasik Puteri...kelas bermula kul 3 ptg sebab Lily kerja 1/2 day...Lily ni peminat Cheese...so kelas hari ini berkait dgn cheesey...New York Cheesecake & Oreo Cheesecake (chill)...emmm..yummy2...all de best ya Lily...

KELAS SWEET BUNS BERSAMA ZA DARI EMERALD RAWANG


Salam n haloo u olls....last week mmg busy ckit...dengan tempahan cream puffs, lepas tu buat RnD new products...dgr mcm canggihkan?..hehehe... Eeja mencuba 2 jenis produk baru..bagelan n crunchy nuts...Insya Allah dalam masa terdekat ni Eeja Bakery akan melancarkan Crunchy Nuts...Ok last Thursday kawan lama Eeja, Zarirah datang belajar Sweet Buns. Za ni kawan dari matriks lagi..pas tu masuk U sama-sama, masa bujang stay rumah sewa pun sama n sekarang beli rumah pun area yang sama....hehehe..banyak sama yek...Biasa le dah jumpa kawan lama, borak pun lama gak sampai lupa nak ambik gambar dia bersama buns yang dah siap...sori byk2 ya Za...aku terpaksa tempelkan gambar roti je...ahaks..


Wednesday, February 26, 2014

KELAS HOMEMADE COKLAT BERSAMA ERY DARI BUKIT SENTOSA


Salam n haloo u olls...last Thursday 20/2 ada kelas personal dgn Ery dari Bukit Sentosa...Ery datang belajar Homemade Coklat...Lama gak Eeja tak buat kelas coklat...asyik ajar benda lain je..hehehe....refresh balik..kelas coklat is the pioneer class di Eeja Bakery...dah 3 tahun yek...sekejap je masa berlalu...ok Ery all de best ya...

Wednesday, February 12, 2014

KELAS-KELAS BARU DI EEJA BAKERY

Salam n haloo u olls... Eeja Bakery menyediakan Kelas-Kelas Baru mulai bulan Feb 2014. Antara kelas yang ada ialah :-

ALL ABOUT CHEESE

  • COTTON SOFT JAPANESE CHEESECAKE
  • NEW YORK CHEESECAKE
  • LAYERED MOCHA CHEESECAKE
  • OREO CHEESECAKE (CHILL)
  • PEACH CHEESECAKE (CHILL)
ALL ABOUT BROWNIES

  • FUDGY BROWNIES
  • VIENNA BROWNIES
  • SALTED CARAMEL BROWNIES
  • MARIE BROWNIES (CHILL) 
KEK CONTINENTAL

  • RED VELVET
  • CARROT WALNUT WITH CREAM CHEESE
  • DOUBLE INDULGENCE
  • RUSSIAN BLACK & WHITE
  • ITALIAN RAINBOW

  • Cotton Soft Japanese Cheesecake

    Carrot Walnut with Cream Cheese

    Italian Rainbow Cake

    Red Velvet Cake

    Double Indulgence Cake

    Russian Black & White

    Salted Caramel Brownies

    Marie Brownies