Salam & haloo u olls...Alhamdulillah..akhirnya, ebook MARI BELAJAR MEMBUAT HOMEMADE COKLAT telah berjaya disiapkan. Ini semua adalah atas permintaan mereka yang tidak dapat hadir ke kelas saya atas sebab-sebab tertentu. Antara isi kandungan ebook setebal 18 mukasurat ini ialah :-
1. Jenis-jenis coklat - compound vs couverture
2. Penyediaan coklat - teknik tempering vs teknik double boiler
3. 4 jenis teknik membuat coklat - acuan, kelongsong, salutan dan jatuhan (drops)
4. 12 resepi coklat serta 3 resepi filling (inti) yang boleh dikomersialkan - diajar step by step
5. tip-tip berguna
6. Perkhidmatan selepas jualan - dibantu secara online secara PERCUMA
MURAH!MURAH! HANYA RM10 SAHAJA (18 MUKASURAT)...
Bagaimana untuk membeli???
Semudah 1234.....
1. Call/sms saya di talian 0136143177
2. Saya akan beri details no akaun
3. Anda bank in RM10, sms tarikh & masa bank in, nama & email
4. Dalam masa 24jam saya akan email ebook MARI BELAJAR MEMBUAT COKLAT kepada ANDA
Lepas tu, boleh la start buat coklat sendiri...yahoo...
Di Eeja Bakery kami mengadakan kelas-kelas yang berkonsepkan hands-on, praktikal & personal.Semua peralatan & bahan-bahan mentah akan disediakan oleh Eeja Bakery. Sila hubungi 013-6143177 untuk pendaftaran kelas & tempahan.
Tuesday, November 8, 2011
COKLAT TERBARU
Salam & haloo u olls....ada 3 jenis coklat terbaru iaitu trios hazelnut, wafer choc bercorak (guna transfer sheet) dan trufle mocha...semuanye yummy2...
Trios Hazelnut
PERALATAN ASAS & BAHAN MEMBUAT COKLAT
Salam & haloo u olls..lama tak update blog...nak kata bzee x lak gak...lazy ade la..hehehe...entri kali ni simple je...nak memperkenalkan peralatan asas untuk membuat coklat...alat yang basic mesti ada food warmer (bekas pemanas), mangkuk stainless steel, spatula dan acuan..semua ada di rumah ..senang kan nak buat coklat sendiri....
Dari kiri mangkuk stainless, spatula, food warmer & acuan
Edible Image 'Angry Bird'
Transfer Sheet
Ramai yang bertanya macam mana rupanya edible image & transfer sheet? Boleh di makan ke ? Bole...sebab ianya dibuat dari icing sugar. Beraneka corak dan mudah didapati di kedai yang menjual bahan bakeri.
Subscribe to:
Posts (Atom)